Завршена приредба предшколаца

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА ПРЕДШКОЛСКИХ ГРУПА ПУ „ДЕЧИЈА КУЋА БУБАМАРИЦА“

„МУЗИКОМ ОБОЈЕНЕ БУБАМАРИЧАСТЕ УСПОМЕНЕ“

„Сећамо се када смо пузећи прешли праг…

Ух, много је ту било исхабаних тренерки на коленима. Били смо брзи, били смо незаустављиви.

Сећамо се првих речи, првих корака, првих путовања и спавањаца. Сећамо се сваког трена на том путу од Малог стопала преко Пчелица до Змајева. Змајеви! Да,  најважније звање. И свако од нас ко се касније прикључио овој дружини, знао је колико је то било важно. Важније и од саме речи предшколац. Змај је узор генерацијама које ће доћи на наше место. Змај је велики, Змај је важан, Змај је свашта нешто што смо замишљали и чему смо се надали тог  1.септембра када смо почасно понели титулу.

Сећамо се свега и никад нећемо заборавити осмехе и топле загрљаје који су нас чекали сваког јутра. Пољубце који су лечили и најтеже ране, речи које су нас подизале и кад нам се није устајало. Руке које су нам брисале сузе… Сећамо се и наших несташлука и грдњи, свих авантура, дељења и игара и заувек наших Бубамаричастих људи и другара.“

Дана 01.06.2024, као и много пута до сада, Бубамарци су стали на даске које живот значе. За разлику од ранијих периода када су стајали да би помогли некоме, тог дана стали су због себе. Тог дана су затворили једно поглавље свог одрастања, а оно што су извели била је само круна најлепшег периода дечијег живота.

Наши драги предшколцли преточили су сва сећања у реалност и деловало нам је као да нам све те године поново пролећу испред очију. Сетили смо се и ми сваког тренутка. Сетили смо се колики је значај вртића. Вртић је место где се стичу знања и искуства која ће у будућности помоћи овој
дивној деци да увек пронађу прави пут за себе и у случају неке буре, да знају да имају мирну луку у којој ће пронаћи решење за недоумице и проблеме. Вртић је место где се стичу прва другарства и где растемо заједно. Расту и деца, расту и запослени, расту и родитељи. Колико је за децу важна сарадња родитеља и запослених, показало се и овог дана када су родитељи заједно са децом стали на сцену и преточили све у неописиве емоције које су се смењивале током приредбе. Хвала родитељима што нас подржавају не само у овој приредби већ у свим акцијама када помажемо другима и активностима зарад добробити наше деце.

Дани одмичу и можда више наша деце неће бити Змајеви али заувек остају наши Бубамарци. За њих увек има места код нас и за њих је ова кућа заувек ту.

Још мало сличица са приредбе